اردیبهشت 8, 1403

انجام پایان نامه کارشناسی ارشد

چکیده

 چکیده نقش مهمی در آن ایفا می­ کند چرا که چکیده موجب می­ شود خواننده به مطالعه پایان­ نامه علاقه ­مند شود بنابراین باید بسیار دقیق و صحیح نوشته شود. چکیده باید علاوه بر کوتاه بودن به برخی از اصلی­ ترین سوالاتی که در ذهن خواننده وجود دارد پاسخ دهد.

 

سئوالاتی از قبیل :

  • در این پژوهش به چه مساله­ ای پرداخته شده است؟
  • ضرورت پرداختن به این مساله چیست؟
  • پژوهش به چه روشی انجام شده است؟
  • نتایج و کاربرد حاصل از این پژوهش چه بوده است؟

 

به طور کلی، چکیده باید اهمیت پایان­ نامه را توضیح دهد اما به طور مختصر و حداکثر ۴۰۰ کلمه. چکیده باید قابل خواندن باشد، اطلاعات موجود در عنوان نباید در آن تکرار شوند و رفرنس نیز در این قسمت از پایان نامه داده نمی ­شود.

فهرست­ ها

بعد از چکیده پایان­ نامه، به ترتیب فهرست مطالب، فهرست علائم و نشانه­ ها، فهرست جداول، فهرست اشکال و سایر فهرست ها قرار می­ گیرند. در فهرست­ ها صفحات اولیه پایان­ نامه ( تقدیر و تشکر، چکیده و …) ذکر نمی ­شوند.

دقت داشته باشید که عناوین ذکر شده در فهرست باید دقیقا با عناوین خود متن یکی باشند، حتی این مساله باید در شماره­ گذاری، نقطه­ گذاری یا با حروف بزرگ نوشتن نیز رعایت شود. همچنین در نظر داشته باشید که عناوین سرفصل­ ها مختصر و گویا باشند و به صورت جملات طولانی ذکر نشوند. اگر عناوین اصلی دارای زیرشاخه هستند حتما در فهرست این زیرشاخه­ ها را با تورفتگی (Indentation) مشخص کنید.

 

فصول پایان نامه

پایان­ نامه­ های کارشناسی ارشد طبق استاندارد اکثر دانشگاه­ ها شامل ۵ فصل می­شوند. این فصول به ترتیب موارد زیر را در بر می­ گیرند:

  • فصل اول: مقدمه و طرح مسئله ( کلیات تحقیق )
  • فصل دوم: مروری بر منابع یا روش تحقیق
  • فصل سوم: مدل­ها و ایده­ های تحقیق
  • فصل چهارم: نتایج تحقیق
  • فصل پنجم: نتیجه­ گیری جمع­ بندی و پیشنهادات

 

فصل اول : کلیات تحقیق

فصل اول پایان نامه با مقدمه آغاز می ­شود. برای نوشتن مقدمه باید بدانید باقی قسمت­ های پژوهش در مورد چه موضوعاتی هستند. پس بهتر است ابتدا بخش­ های دیگر پایان­ نامه را تکمیل کنید و پس از آن به نگارش بخش ­ها و زیرشاخه­ های مقدمه بپردازید.

جمله ­ی اول مقدمه بسیار مهم است، این جمله می­ تواند خواننده را برای خواندن ادامه پایان­ نامه متقاعد کند. پاراگراف­ های بعدی باید به موضوعاتی از جمله تحقیقات پیشین در زمینه موضوع پژوهش، افرادی که ایده اولیه این موضوع را مطرح کردند و همچنین جدیدترین مطالعاتی که در این زمینه انجام گرفته بپردازد. در نهایت باید توضیح داده شود که چرا مطالعات بیشتری در این زمینه لازم است.

اگر هنوز در نوشتن مقدمه پایان­ نامه تردید دارید نکاتی درباره نوشتن مقدمه پایان نامه را مطالعه کنید. همچنین بد نیست به طور دقیق ­تر و شفاف تر بدانید فصل اول پایان­ نامه چگونه نوشته می ­شود؟

پایان نامه

فصل دوم : روش تحقیق

در این فصل از پایان­ نامه اطلاعاتی ارائه می­شود که خواننده را متقاعد کند نتایج بدست آمده در این پژوهش درست است.همچنین به برخی سوالات نیز در این قسمت باید پاسخ داده شود. این بخش همچنین نشانگر پیشرفت اطلاعات و دانش پژوهشگر در یک رشته تحقیقاتی است. بنابراین باید سابقه موضوع به خوبی بررسی شود و متنی که ارائه می ­شود فواید زیر را داشته باشد:

  • افزوده شدن اطلاعات محقق در رابطه با مطالعه و تحقیقاتش
  • قرار گرفتن تجربیات دیگران در اختیار محقق
  • عدم انجام دوباره کاری
  • آشنایی محقق با انواع مختلف روش­ هایی که در آن تحقیق به کار می ­رود
  • آشکار شدن نقاط ضعف و نقص اطلاعات در رابطه با موضوع تحقیق
  • محقق می ­تواند آسان ­ترین روش تحقیق برای مساله مورد مطالع ه­اش را انتخاب کند.

پایان نامه

فصل سوم: مدل­ها و ایده ­های تحقیق

این فصل از پایان­ نامه نقش سرنوشت سازی را ایفا می­ کند. در این فصل متغیر معرفی می ­شود، متغیر در اصل خصوصیات و حالات مورد اندازه­ گیری است که می ­تواند تغییر کرده یا تغییر ایجاد کند بنابراین هنگام طرح و برنامه ریزی یک تحقیق مهم است که متغیرهایی که اندازه گیری ­خواهند شد انتخاب شده و تشریح شوند چرا که متغیرها با اهداف تحقیق ارتباط خواهند داشت.

 

فصل چهارم: یافته­ های تحقیق یا نتایج پایان­ نامه

فصل چهارم نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و برخی آن را قلب تپنده پایان­ نامه می­دانند چرا که در این قسمت، نتایج حاصل از حل معادلات، شبیه­ سازی یا انجام آزمایشات بیان می­شود و به طور کلی می­توان نتایج حاصل از تدوین پایان نامه را در این قسمت بدست آورد.

این فصل از پایان­نامه جاییست که پاسخ­ها در آن قرار دارند بنابراین باید فقط محدود به ارائه داده­ ها باشد و در آن تفسیری صورت نگیرد.

  • نتایج تحقیق را می­توانید در قالب نمودار، آمار، جداول و شکل­ها ارائه دهید.
  • بازه تغییر و تفسیر اطلاعات را نیز مشخص کنید.
  • نتایج ردکننده فرضیات تحقیق و پژوهش را نیز مانند نتایج تاییدکننده فرضیات آن بیان کنید.
  • به قدری وارد جزییات شوید که دیگران نیز بتوانند تفسیر خودشان را داشته باشند و توضیحات خود را ارائه دهند.
  • نتایج کلیدی باید در جملات واضح و روان در ابتدای پاراگراف بیان شود.

 

فصل پنجم : خلاصه تحقیق و تفسیر نتایج

آخرین بخش از فضول پایان­ نامه بخشی است که در آن نتایج نهایی تفسیر و بررسی شده و پیشنهاداتی ارائه می ­شود. هدف از نگارش این فصل بازگشت به بیان مساله و هدف اصلی تحقیق است.

فصل پنجم می­تواند نقش فشرده ­ای از تحقیق را برای کسانی که وقت خواندن تمام مطالب گزارش را ندارند ایفا کند. بنابراین، این بخش به طور خلاصه و اجمالی هر آنچه در فصل­های مهم گزارش تحقیق بیان شده است را بازگو می­کند.

برای ارائه این بخش سعی کنید از دید خواننده ­ها فکر کنید. فصل چهار نتایج را ارائه می­ کند در حالی که فصل پنج معنای این نتایج را می­ گوید. در پایان این قسمت می ­توانید پیشنهادات خود را در رابطه با نتیجه تحقیق ارائه دهید و توصیه­ هایی برای انجام پژوهش­ های بیشتر داشته باشید.

پایان نامه

منابع و مراجع

پس از اتمام فصول پایان­ نامه باید به منابع و مراجع اشاره شود. سعی کنید هر منبعی که از آن برای تهیه پایان­ نامه استفاده کرده­اید را در این بخش جای دهید، از آوردن منابع در متن به صورت زیرنویس خودداری کنید. در این مطلب درباره روش­ های ارجاع دهی و رفرنس نویسی بیشتر بدانید.

قیمت انجام پایان نامه

نوشته تصادفی:   اوج یادگیری

ویرایش پایان ­نامه

در نهایت پایان ­نامه شما نیاز به ویرایش خواهد داشت بنابراین بهتر است پس از اتمام کار نگارش پایان­ نامه، آن را از نظر ساختار و محتوا بررسی و ویرایش کنید. پایان­ نامه را چند بار بخوانید تا مطمئن شوید هیچ اشتباه چاپی، املایی یا جمله بندی در متن وجود ندارد.

تقاوت کوچکی که بین پایان نامه دوره کارشناسی با پایان نامه مقطع ارشد و دکتری وجود دارد و آن در حجم و بدیع بودن پایان نامه ها در سه مقطع است. به دیگر کلام، پایان نامه ها در مقطع کارشناسی، همیشه نیاز نیست که نو و بدیع باشند و یا در حجم بسیار بالا نوشته شوند. برخلاف پایان نامه های دوره ارشد و دکتری، که حتما باید موضوعی کاملا نو باشند. بدین جهت، معمولاً انجام پایان نامه کارشناسی، از انجام پایان نامه ارشد و دکتری ساده تر است. در ادامه تفاوت هر سه مقطع را در نگارش پایان نامه با یکدیگر مقایسه خواهیم کرد.

لازم به ذکر است که مواردی که در قسمت پایین ذکر شده اند، حالت عمومی مسائل را نشان میدهند. برای مثال ممکن است پایان نامه های کارشناسی ای پیدا شوند که انجام دادن انها از یک پروژه دکتری سخت تر باشد (به علت سختگیری بیش از اندازه اساتید و یا انتخاب موضوع نامناسب به توجه به مقطع تحصیلی فرد) و یا پایان نامه هایی وجود داشته باشند که نیاز باشد در سه فصل و یا چهار فصل انجام شوند.

پس دانشجویان محترم در نظر داشته باشند که در چنین امور پژوهشی ای در کار های قطعی نیز استثنائاتی نیز ممکن است به وجود بیاید و این تمام ماجرا نیست. تعریف هایی که نسبت به هر پایان نامه های هر یک از مقاطع انجام میشود، حالت عمومی قضیه را بررسی میکنند و استثنائات در جای خود قرار دارند.

از سوی دیگر، صحبت های زیادی در خصوص انجام پایان نامه بدست سایر موسسات میشود. دانشجویان زیادی در طول سال با ما تماس میگیرند و مشکلاتی که هنگام کار با سایر موسسات داشته اند را مطرح میکنند. پایان نامه هایی که به موسسات سودجو و کلاهبردار سپرده شده اند و پس از اتمام کار نگارش، دیگه کار اصلاحات رو انجام نمیدهند و یا در صورت انجام هزینه بیشتری را دریافت میکنند (در صورتی که موسسه موظف است تا کار خود را در صورت بروز هرگونه ایرادات و کامنت های گرفته شده از سمت استاد بررسی و به صورت کاملا رایگان اصلاح نماید.)

بروز چنین مشکلاتی در جامعه پژوهشی مایه تاسف بسیار است و باید با چنین موسسات سودجویی به مقابله پرداخت. اما ما به صورت کاملا رایگان و بدون دریافت هیچگونه هزینه مضافی، نسبت به انجام اصلاحات، آموزش و ثبت در ایرانداک خواهد پرداخت. زیرا انجام تمامی این مسائل به صورت کاملا رایگان جزوی از خدماتی است که هر موسسه ای باید به دانشجویان ارائه دهد.

انجام پایان نامه کارشناسی

اولین نوع پایان نامه که ساده ترین نوع آن نیز محسوب میشود، انجام پایان نامه در دوره کارشناسی است. انجام پایان نامه در دوره کارشناسی بسیار ساده تر از انجام پایان نامه در دوره ارشد و یا دکتری است و علت آن تخصصی نبودن دروس تخصصی در دوره کارشناسی و بی تجربگی دانشجویان در انجام کار تحقیقاتی است. اینکه یک دانشجو در دوره کارشناسی (لیسانس) موظف به انجام پایان نامه شود و یا خیر، کاملا بستگی به سیاست های دانشگاه و اعضای هیئت مدیره یک دانشگاه دارد.

و به عبارتی، ممکن است شما از دوره کارشناسی فارغ التحصیل شوید اما پژوهشی در قالب پایان نامه انجام نداده باشید و این امر کاملا طبیعی است. پس اگر در دوران کارشناسی مشغول به تحصیل هستید و از شما درخواست نشده تا پایان نامه انجام دهید، به هیچ عنوان نگران نباشید. اما اگر از شما درخواست شد تا پژوهشی را به منظور انجام پایان نامه آغاز کنید، آن زمان است که باید در رابطه با ماهیت پایان نامه کارشناسی (لیسانس) اطلاع داشته باشید.

جهت بررسی و اطلاع دقیق از چیستی و چگونگی انجام پایان نامه کارشناسی، این صفحه را بررسی کنید.

سفارش انجام پایان نامه